Affärsrace på Elmias industriarena


Att det råder stor investeringsvilja på Elmias industriarena råder det ingen tvekan om. Från det att dörrarna slogs upp till de fyra mässorna och fram till torsdagen har många affärer för stora miljonbelopp genomförts på mässgolvet. Och affärsracet ser ut att fortsätta.

– Vi har fler på gång, en hel del slutförs efter mässan, säger Jonas Whilborg, vd på Stenbergs.

Premiären av Elmia Verktygsmaskiner i Jönköping har inte kunnat få en bättre start. Utställarna i B-hallen är nöjda och nästan alla talar om stor investeringsvilja inom branschen. Redan på mässans första dag tecknades affärer för miljonbelopp. Och så har det fortsatt. Stenbergs, DMG MORI och Ahlsell Maskin är bara några av alla företag som har sålt maskiner på plats.

–        Det har varit ett otroligt bra tryck under hela dagen och vi är hittills mycket nöjda med vår mäss-satsning på Elmia. Vi kommer definitivt tillbaka, sa Patrick Almquist, Sales Manager på DMG MORI, efter onsdagens stängning.

Även i A-hallen, där Elmia Plåt håller till, vittnas det om stor aktivitet. Utställarna bjuder på många spännande nyheter. Ett exempel är den industricontainer, i tre olika storlekar, som Maxon Sweden AB, lanserar under mässan.

– Det har varit ett otroligt stort intresse. Större än vi hade vågat tro. Vi har redan gjort affärer. En av de containrar vi ställt ut här i Jönköping kommer att gå med kunden hem på fredag, konstaterar Tomas Ymsjö, försäljningschef på Maxon.

Läs mer


Nyheter


Hur kan svensk industri öka konkurrenskraften och säkra sin kompetensförsörjning?

Svensk industri har länge varit en viktig del av landets ekonomi, och dess betydelse kommer inte att minska. För att

Matts, SVMFs VD ser en ljus framtid inom automation

När Region Jönköping redovisade sin analys av arbetsmarknadens kompetensbehov i den årliga Kompetensbarometern hamnade automationstekniker i topp bland de mest eftertraktade

Hur ökar jag lönsamheten i produktionen

I Sverige är vi generellt sett väldigt duktiga på själva bearbetningsprocessen. Det finns ett högt produktionstekniskt kunnande kring hur vi

SVMFs artiklar i Svensk Verkstad under 2023

Här kan du hitta de artiklar som vi hittills har publicerat i Svensk Verkstad. 2023 Hur du säkerhetsställer kvaliteten i